top of page
Zašto u Kraljicu Jelenu?

 

Čula sam u kafiću kako hvale neku “Kraljicu“, a kako još nisam odlučila što ću upisati, razgovarala sam s majkom koja je liječnik u toj školi. Ona je s ljubavlju opisala školu, profesore, pozitivnu atmosferu i nakon toga nisam više dvojila,  postala sam učenica „Kraljice Jelene“.

Ana Dabro

 

 

 

Gimnazijski kolegij „Kraljica Jelena“ je škola koja mi je zasigurno promijenila život. Iako na početku prvoga razreda nisam bila dio ove škole, ipak sam se odlučila prebaciti u drugom polugodištu. Pri tome su mi pomogli razgovori s roditeljima i prijateljima, uz čiju pomoć sam shvatila da činim pravu stvar. Na moju sreću bila sam u pravu. U toj novoj okolini odmah sam se snašla i stvorila nova prijateljstva, čak su i mnogi od mojih starih prijatelja već bili tu i zbog toga sam bila sretna. Voljela bih skrenuti pažnju na profesore koji su me odmah oduševili: puni razumijevanja i strpljenja za nas, veseli i komunikativni, omogućavali su nam stjecanje novih znanja na vrlo uspješan, zabavan, ali i prijateljski način.                            

Ivona Jelavić, maturirala 2011. godine

 

 

Kao roditelji desetero djece, od kojih je osmero završilo ili su u tijeku školovanja u tri različite gimnazije u gradu Splitu, smatramo se kompetentnima izreći vlastitu prosudbu o Vašem cijenjenom Kolegiju.

Smatramo neophodnim istaknuti i na poseban način vrednovati izvrsnost Vašeg Kolegija kao primjer uspješne sinergije obrazovne i odgojne komponente, uz osobiti individualni pristup i motivaciju svakog učenika. Osobito smo Vam zahvalni što ste kod našeg sina uspjeli otkriti njegove težnje i sposobnosti, zainteresirati ga i motivirati za kontinuirani rad, što je rezultiralo njegovim odličnim uspjehom i stjecanjem većeg samopouzdanja.

Nenad i Mirjana Mladineo

 

 

Pitate zašto smo upisali svoje dvoje djece u vašu gimnaziju, odgovor je vrlo jednostavan: za svoju smo djecu željeli najbolje. Naš sin je bio u prvoj generaciji, i tu se pripremao za studiranje, zavolio profesore i stekao dobre prijatelje. U školu je išao sretan, bez nervoze i opterećenja. Naš sin je danas student, kći učenica vaše gimnazije, a mi roditelji smo mirni i zadovoljni jer je školovanje naše djece u stručnom, ugodnom i sigurnom okruženju.

Roditelji dvoje učenika

 

 

Čestitamo Vam na smjelosti i plemenitim namjerama koje su Vas potakle da otvorite školu koja će svojim učenicima s ljubavlju i poštovanjem pružiti kvalitetno gimnazijsko obrazovanje.

Kao roditelji desetero djece, od kojih je osmero završilo ili su u tijeku školovanja na tri različite gimnazije u gradu Splitu, smatramo se kompetentnima izreći vlastitu prosudbu o Vašem cijenjenom Kolegiju.

Smatramo neophodnim istaknuti i na poseban način vrednovati izvrsnost Vašeg Kolegija kao primjer uspješne sinergije obrazovne i odgojne komponente, uz osobiti individualni pristup i motivaciju svakog učenika.

Osobito smo Vam zahvalni što ste kod našeg sina uspjeli otkriti njegove težnje i sposobnosti, zainteresirati ga i motivirati za kontinuirani rad, što je rezultiralo njegovim odličnim uspjehom i stjecanjem većeg samopouzdanja.

Roditelji troje učenika

 

 

Većina naših učenika izdiže se iznad hrvatskog prosjeka uspjehom na ispitima Državne mature. Neki od njih na samom su vrhu, među 1 % najboljih.

2009.

  • prvo mjesto na Umjetničkoj akademiji u Splitu

2010.

  • drugo mjesto na Medicinskom fakultetu u Splitu

  • drugo mjesto na ACMT-u (American College of Management and Technology) u Dubrovniku.

2012.

  • prvo mjesto na studiju matematike i informatike FPMZ u Splitu.

2013.

  • prvo mjesto na splitskom PMF-u (smjer Matematika)

  • prvo mjesto na splitskom Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije (studij Geodezija)

  • prvo mjesto na splitskom Pomorskom fakultetu (smjer Pomorska nautika)

  • treće mjesto na splitskom Ekonomskom fakultetu (studij Poslovna ekonomija)

  • treće mjesto na zagrebačkom Rudarsko geološko naftnom fakultetu (studij Naftno rudarstvo)

  • drugo mjesto na Psihologiji zadarskog Filozofskog fakulteta

bottom of page