top of page

Poštovani roditelji,


prema uputama MZO od ponedjeljka 14.2.2022. počinje mjera samotestiranja učenika. Provođenjem mjere samotestiranja ukinula bi se obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.
 

Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i ​​besplatno i obavlja se jednom tjedno. Preporuka je da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave te da potom prijavite samo pozitivne rezultate testiranja razredniku/ci.
 

Ukoliko ne želite da Vaše dijete provodi mjeru samotestiranja sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu, te potpisanu dostavite u školu u petak 11.02.2022. razredniku/ci ili skeniranu poslati na email adresu škole gimnazijakraljicajelena1@gmail.com. U tom slučaju, testovi Vam neće biti uručeni te će Vaše dijete nakon kontakta s Covid-pozitivnom osobom morati u samoizolaciju.
 

U slučaju pristanka (a smatra se da roditelj pristaje ukoliko ne potpiše navedenu IZJAVU), bit će Vam dostavljena dva SARS-CoV-2 brza antigenska testa za provođenje mjere samotestiranja u ponedjeljak 14.2.2022. te u ponedjeljak 28.2.2022.
 

Važno je naglasiti da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba.
U prilogu su upute Ministarstva znanosti i obrazovanja

Poveznica za video o samotestiranju koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

bottom of page